Singsation Geldermalsen

Dirigent


Karin Eilander is al meer dan 25 jaar muziektherapeut. Haar eerste dirigeerles kan ze zich nog goed herinneren. Deze werd gekoppeld aan een documentaire over de dirigent Leonard Bernstein.

Ze houdt van verschillende stijlen muziek, heeft in verschillende koren gezongen en is eigenlijk al doende dirigent geworden. Na Taizé-diensten, musicals en een a capella koor leidt ze nu met veel enthousiasme Singsation.

“Het geeft me veel inspiratie om de muziek zo mooi mogelijk te laten klinken, passend bij de boodschap die bij het lied hoort en aangepast aan ieders talent.”

Pianist


Jorrit Meulenbeek viel als kleuter op met zijn zuivere vertolking van ‘Kabouter Pim-Pan-Ponnetje’ en zijn percussie met pannendeksels. Op dertienjarige leeftijd - toen hij pas net op les zat - werd hij al achter het kerkorgel gezet, bij gebrek aan organist.

Kerkdiensten begeleidt hij nog steeds, maar zijn eigen muzieksmaak is veel breder dan alleen psalmen en gezangen. Bij Singsation kan hij zich uitleven op allerlei andere stijlen en mag hij meer swingen.

Samen met Karin maakt hij de oefen-mp3’tjes, zoekt hij de meest interessante arrangementen en past die waar nodig aan, zodat het koor een origineel repertoire heeft. “Bij Singsation wordt er veel gelachen en is er een leuke ongedwongen sfeer, maar ondertussen zijn we ook serieus bezig om zo mooi mogelijk muziek te maken. Een hele goeie balans.”